Kunnanvaltuusto tarvitsee uusia kasvoja

Esittely

Olen 56-vuotias sinkku ja asunut Pälkäneellä melkein koko ikäni. Olen koulutukseltani luonnontieteiden kandidaatti ja tehnyt atk ohjelmoinnin pätkätöitä. Olen toiminut myös edesmenneen äitini pitkäaikaisena omaishoitajana. Harrastuksenani on musiikki (kitara, mandoliini, rummut), matkailu, facebook ja runojen riimittely.

Pälkäneen kunnanvaltuusto tarvitsee uusia valtuutettuja, joilla on uusia ideoita. Jos minut valitaan kunnanvaltuustoon, ajan seuraavia asioita.

Vajoavan rivitalon asukkaille maksettava riittävä korvaus

Tämä on asukkaiden kannalta inhimillistä ja myös Pälkäneen kunnan etu. Jos asiasta tulee pitkäaikainen oikeusprosessi, josta Aamulehteen ja MTV3:een tulee monta juttua, Pälkäne saa pihin kunnan maineen. Tällöin uusia veroja maksavia asukkaita on vaikea houkutella kuntaan.

Pälkäneen kunnan maine on jo nyt kärsinyt tiedotusvälineiden juttujen vuoksi, mutta maine voidaan pelastaa, jos kunnanvaltuustossa tehdään järkevä päätös maksaa asukkaille riittävä korvaus ilman oikeusjuttuja. Riittävä korvaus tarkoittaa samankokoisen ja samanikäisen asunnon keskimääräistä kauppahintaa.

Roholan alueelle kaksivesijärjestelmä

Koko vesimäärän puhdistaminen juomakelpoiseksi on aivan turhaa. Roholan alueelle sopii  kaksivesijärjestelmä, jossa läheisen Kostianvirran jokivedelle ja Syrjänharjun pohjavedelle on omat putket, vesimittarit ja hanat. Asunnoille tulee ehkä tuhat euroa lisää hintaa, mutta osa tulee vesilaskuissa ajan mittaa takaisin, koska ainakin 90 prosenttia veden kulutuksesta on halpaa pohjavettä.

Kaksivesijärjestelmää ei muilla kunnilla ole tarjota. Edistyksellinen kaksivesijärjestelmä houkuttelee Roholan alueelle hyvätuloisia ekologisesti ajattelevia uusia veronmaksajia.

Laitosruuat Pälkäneen keittiöissä ja paikallisista raaka-aineista

Kaikki laitosruoat ja ateriapalvelun ruoat on valmistettava Pälkäneen keittiöissä. Raaka-aineina on käytettävä lähituotteita ja mahdollisuuksien mukaan luomutuotteita.

Lähellä tuotetut ruoka-aineet ovat terveellistä. Suomessa talvi tuhoaa tuholaisia ja kasvitautien aiheuttajia. Keski- ja Etelä-Euroopassa joudutaan käyttämään enemmän torjunta-aineita. Ulkomaiset ruoka-aineet saattavat sisältää myös bakteereja.

Jostakin muun maakunnan yrityksestä ruokaa saadaan hieman halvemmalla. Osa hinnan erosta saadaan verotuloina takaisin, koska omilla laitoskeittiöillä on työllistävä vaikutus.

Pääkirjasto Arkin aukioloajat samoiksi kuin Kangasalla

Kun komea kirjasto on rakennettu, sen on oltava auki. Yhden uuden virkailijan palkkaamisen kustannukset on vain pieni murto-osa kirjaston rakentamiskustannuksista.

Terveisin Jukka Ollikkala

Tallenna

Kommentointi on suljettu.